Żywność liofilizowana Adventure Food - makaron z serem i pieczarkami (porcja)
Opis
PASTA AI FUNGHI - makaron z serem i pieczarkami. 1 PORCJA
Jarskie danie z makaronem, pieczarkami, porem, papryką i cebulą w kremowym sosie z sera Ementaler.
Składniki
57% makaron (pszenica, jaja, sól), 12% ser w proszku (ser, sól), mleko w proszku, olej słonecznikowy, skrobia ziemniaczana, papryka (4%), cebula (3%), pieczarki (2%), sól, por (1%), syrop glukozowy, pieprz (0.07%)
Przygotowanie:
1. Rozerwij torebkę u góry i rozłóż jej dolną część. Usuń pochłaniacz tlenu. 2. Uzupełnij gorącą wodą do kreski 8 (=0.350 litr). 3. Dobrze wymieszaj. 4. Zamknij torebkę za pomocą suwaka. Odstaw na 8 min. 5. Zamieszaj ponownie. 6. Jedz prosto z torebki.
Wartość odżywcza/100 g | |
energia | 414 kcal (1733 kJ) |
tłuszcze | 13.9 g (nasycone: 4.8 g) |
węglowodany | 54.3 g (cukier: 8.0 g) |
białko | 15.8 g |
sól | 2.9 g |
błonnik | 3.7 g |
Informacje dla alergików:
Zawiera gluten, jaja, mleko. Może zawierać śladowe ilości: orzechy ziemne, orzechy.
Kraj pochodzenia: Holandia
Termin przydatności na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej 23°C
*Załączona saszetka z pochłaniaczem tlenu jest gwarantem świeżości i trwałości produktu.